Inside AdWords România and Moldova
Blogul oficial Google AdWords România și Moldova.
Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre potrivirea amplă
miercuri, 16 februarie 2011
Potrivirea amplă
este unul dintre cele mai interesante, dar şi mai controversate instrumente AdWords. Astăzi, doresc să vă prezint modul precis în care funcţionează aceasta, astfel încât, pe viitor, să puteţi să beneficiaţi în mod complet de capacităţile sale.
Cum funcţionează potrivirea amplă?
Potrivirea amplă este numele comun pentru două tipuri de potrivire posibile. Versiunea sa clasică face ca interogarea efectuată de un utilizator despre „tăierea florilor roşii” să afişeze cuvântul cheie „flori roşii”. Diferenţa fundamentală între acest tip de potrivire şi potrivirea expresiei este ordinea cuvintelor: în cazul potrivirii ample nu este necesar să se captureze ordinea exactă a cuvintelor, aşa cum au fost introduse de utilizator. În cazul
potrivirii expresiei
, acest lucru are importanţă vitală.
Celălalt tip de potrivire se mai numeşte şi „extindere”. Acesta se bazează îndeosebi pe istoricul căutărilor utilizatorilor Google. Având la dispoziţie un volum enorm de date despre interogările utilizatorilor, putem descoperi conexiuni statistice între diverse cuvinte. În acest mod, putem presupune că ele aparţin unui câmp semantic identic sau similar. Mulţumită acestui lucru, putem substitui o parte a unui cuvânt cheie cu sinonimul său sau cu o expresie similară. În consecinţă, rezultatul va fi eligibil să fie afişat pentru un număr mai mare de interogări ale utilizatorilor. Continuând exemplul anterior, dacă interogarea „trandafiri roşii” a utilizatorului declanşează un anunţ care vizează „flori roşii” în potrivirea amplă, atunci putem vorbi despre o extindere („trandafiri” - „flori”). Din punctul de vedere al unui agent de publicitate, aceasta este o afişare valoroasă a unui anunţ.
De ce să utilizaţi potrivirea amplă?
Potrivirea amplă este valoroasă din multe motive. Mai întâi, poate surprinde limba caracteristică a utilizatorilor. Şi nu ne referim numai la greşelile de ortografie (câţi dintre noi pot scrie fără greşeală „Matthew McConaughey”?), ci ne referim şi la expresiile „naive”, nespecializate, introduse de utilizatori. Este indicat să privim propria afacere prin ochii utilizatorilor. Ca profesionişti în propriul domeniu, cu siguranţă stăpâniţi jargonul specializat şi îl puteţi utiliza în mod corect. Cu toate acestea, toţi clienţii dvs. utilizează acelaşi limbaj specializat? De exemplu, majoritatea clienţilor potenţiali ai unei afaceri cu aparate electronice casnice vor căuta mai degrabă „ecran plat” decât „ecran LCD” sau „ecran cu LED-uri”. De asemenea, este recomandat să nu uitaţi regionalismele (variante ale cuvintelor utilizate numai în anumite dialecte). Potrivirea amplă permite agenţilor de publicitate să surprindă majoritatea acestor terminologii imprecise folosite de utilizatori.
De asemenea, potrivirea amplă este o sursă valoroasă de conversii. Studiile noastre indică faptul că, deşi poate avea (dar nu este obligatoriu) o valoare CTR mai scăzută, potrivirea amplă aduce o rată de conversie care nu se deosebeşte de cea adusă de cuvintele cheie din alte tipuri de potrivire. Acest lucru chiar este logic: clienţii care fac clic pe un anunţ probabil au considerat respectivul anunţ ca fiind potrivit cu exactitate interogării lor de căutare.
Demitizare
Este o idee bună să privim mai îndeaproape câteva mituri legate de potrivirea amplă şi să verificăm din nou validitatea acestora.
Mitul 1: Potrivirea amplă este întotdeauna mai scumpă
Adevăr: Nu neapărat. Un manager de campanie SEM cu experienţă poate să ajungă la această concluzie analizând istoricul performanţei şi al preţurilor aceloraşi cuvinte cheie în diferite tipuri de potrivire. În termeni statistici, acest lucru poate fi adevărat. Cu toate acestea, se recomandă să continuăm să privim acest fapt dintr-o altă perspectivă, luând în considerare modul în care funcţionează cu adevărat sistemul. Un exemplu ar putea fi câteva cuvinte cheie foarte competitive din industria asigurărilor. Un agent de publicitate cu experienţă probabil va utiliza cele mai caracteristice cuvinte cheie din domeniu cu tipuri de potrivire puternice. Din moment ce mulţi agenţi de publicitate ar acţiona în mod similar, utilizând aceeaşi tehnică, există riscul să se ajungă la suprapopulare şi la sume CPC mari necesare pentru cuvintele cheie populare. În acelaşi timp, expresiile mai lungi şi puţin mai precise introduse de utilizatori pot avea adeseori un cost mult mai scăzut şi o rentabilitate a investiţiei mai bună. Merită reţinut faptul că unul dintre beneficiile aşa-numitei „cozi lungi” este faptul că e imposibil de anticipat spectrul complet al creativităţii utilizatorului.
Mitul 2: Potrivirea amplă este adeseori irelevantă
Adevăr: Nu este adevărat. Mecanismul potrivirii ample nu este perfect. Cu toate acestea, este bine să nu dăm prea multă importanţă potrivirilor irelevante ocazionale. În marea majoritate a cazurilor, o potrivire amplă corect aplicată este un instrument valoros. De asemenea, Google urmăreşte performanţa tuturor potrivirilor. Dacă sistemul nostru observă că o anumită potrivire nu atrage clicurile utilizatorilor, el va folosi potrivirea respectivă mai rar. Prin urmare, pe termen lung, potrivirile irelevante nu ar trebui să reprezinte o problemă. Cu toate acestea, este bine de reţinut că nici cel mai inteligent sistem nu poate înţelege perfect oferta dvs. comercială şi/sau gama de produse. Revenind la exemplul floral, dacă dvs. oferiţi lalele şi gerbera, dar nu oferiţi trandafiri, nu veţi fi mulţumit de interogarea de căutare „trandafiri roşii” care se extinde pentru a afişa anunţurile dvs. pentru cuvântul cheie „flori roşii”. Reţineţi că potrivirea nu este propriu-zis irelevantă; este o potrivire bună, dar nu perfect relevantă pentru gama dvs. de produse. În acest caz, trebuie să adăugaţi „trandafiri” drept
cuvânt cheie negativ
.
Mitul 3: Potrivirea amplă este utilizată numai de agenţii de publicitate fără experienţă
Adevăr: Nu este adevărat. Cei mai buni specialişti din domeniu utilizează toate tipurile de potrivire a cuvintelor cheie, fiind complet conştienţi de avantajele şi de riscurile potenţiale ale acestora. Mai jos puteţi vedea câteva sfaturi care vă vor ajuta să utilizaţi potrivirea amplă ca un adevărat profesionist.
Utilizaţi întotdeauna datele
La gestionarea unui cont AdWords trebuie evitate orice fel de presupuneri. Avantajul acestei tehnologii constă în aceea că este relativ uşor să se culeagă datele care vor ajuta la luarea deciziilor importante în cunoştinţă de cauză. Vă recomandăm să utilizaţi soluţii cum ar fi
Urmărirea conversiilor
sau
Google Analytics
şi să calculaţi rentabilitatea investiţiei pentru anumite cuvinte cheie. În acest mod, veţi şti ce rentabilitate obţineţi din cuvintele cheie cu potrivire amplă.
Analizaţi cu atenţie termenii de căutare
Când utilizaţi potrivirea amplă, este recomandat să verificaţi în mod regulat care dintre interogările utilizatorilor au dus la afişarea anunţurilor dvs. Pentru aceasta, accesaţi fila „Cuvinte cheie” şi faceţi clic pe butonul „Vedeţi termenii de căutare...”. Dacă doriţi să verificaţi interogările care au declanşat numai câteva cuvinte cheie selectate, puteţi alege „Selectate” din meniul derulant. În caz contrar, selectaţi opţiunea „Toate”, care vă oferă o perspectivă mai amplă. La acest nivel, puteţi adăuga sau exclude imediat cuvintele cheie, ceea ce reprezintă o modalitate excelentă de economisire a timpului.
Datele incluse în astfel de rapoarte vă vor permite să efectuaţi o optimizare detaliată. Vă recomandăm să analizaţi precizia potrivirii, numărul de accesări, costul mediu al acestor interogări, ratele de clic şi de conversie. Potrivirile irelevante trebuie eliminate prin extinderea listei de cuvinte cheie negative. Dacă, în schimb, numărul de afişări pentru anumite interogări relevante este mare, vă recomandăm să le adăugaţi drept cuvinte cheie, ceea ce vă va oferi un control sporit. Dacă descoperiţi o interogare care aduce o rentabilitate a investiţiei deosebit de bună, vă recomandăm nu numai să o includeţi în lista dvs. de cuvinte cheie, ci şi să îi măriţi suma CPC. Apoi, vă asiguraţi că anunţul dvs. va fi afişat într-o poziţie înaltă ori de câte ori este introdusă interogarea respectivă.
Lucraţi metodic
Există o vorbă: „Ochiul stăpânului îngraşă calul”. O abordare metodică, atentă şi bazată pe date a gestionării contului este întotdeauna cheia succesului, iar potrivirea amplă nu este o excepţie. Un instrument atât de puternic necesită îngrijire regulată şi excepţională.
Postat de Echipa Google AdWords România
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Linkuri utile
Etichete
*** Avansaţi***
*** Începători ***
2017
accelerated mobile pages
acces
Actualizare adrese URL
AdBlock
AdMob
Adrese URL actualizate
AdSense
advertiser
Advertising Week
AdWeek
Adwords
AdWords app
AdWords Editor
Adwords next
Adwords romania
AdWords smart bidding
Agenţii de publicitate
ajustarea sumelor licitate
alcool
alternarea anunturilor
Analytics
anunturi cu text extinse
anunturi dinamice
anunturi imagine
Anunturi pt. Mobile
Anunturi text
Anunturi text extinse
Anunturi video
anunț respins
Anunțuri
anunțuri AdWords
Anunțuri Gmail
Anunțuri pe dispozitive mobile
anunțuri respinse
anunțuri text
Anunțuri text extinse
Anunțuri video
aplicatie AdWords
aplicatii mobile
atribuire
automatizare
b
Banca
Better ads
black friday
Brand Lift
branding
bumper
Campanii AdWords
campanii cu numere de telefon
campanii display
campanii inteligente
campanii optimizate
campanii pentru aplicatii
campanii universale pentru aplicatii
campanii video
Caractere anunț AdWords
Card
Cărturești
Căutare organică
cele mai bune practici
Chrome
clic
clic pentru apelare
clic pentru mesaj
Clicuri nevalide
cod de urmarire
coloane AdWords
comert electronic
Conferința I/O
Contact AdWords
Contact Google Compania mea
Conversii
creatori de conținut
croazieră pe Dunăre cu Google Street View
Cross-device
Cupoane promoționale
customer match
Cuvinte Cheie
cyber monday
destinații de plasare
dezvoltatori
Directionare in functie de locatie
Discovery TrueView
discrepanta dintre clickuri si sesiuni
dispozitive
doubleclick
dsa
e-commerce
ETA
etichete
exact match
Expanded Text Ads
Extensii de apel
extensii de înștiințări
Extensii de Locatie
extensii de promovare
Extensii la anunțuri
Extensii Sitelinks
Factura
Facturare lunară
FAQs
Fashinable by Google
feed
Filtre campanii
Firebase
Firebase Analytics
Forumul AdWords
fragmente structurate
GAP
Gmail
Google
Google Ad Grants
Google AdGrants
Google AdWords
Google Analytics
Google Compania Mea
Google Cultural Institute Romania
Google for Non Profits
Google My Business
Google ONG
Google Partners
Google Play
Google Search
innovatie
inovatii AdWords
inserarea cuvintelor cheie
instalare
InStream
Instrumente
Intro
Invatare automata
împrumuturi personale
licitare automatizată
machine learning
marketing
MCC
mesaje
Metoda de plata
micro-momente
Mobil
Mobile
Moldova
Noua experiență
Noua Interfaţă
noutăți
Noutăţi
Număr de telefon de redirecționare
oferte
optimizare pentru clicuri
optimizare pentru conversii
Optimizare site
Optimizatorul de conversii
pagina de destinație
performanta
personalizat
Plata automata
Plata manuala
plati
Plăți AdWords
Plăți automate
Plăți manuale
Politici
Politici Publicitare AdWords
potrivire exacta
Povești de succes - AdWords
Povești de succes - optimizare pentru mobile
Probleme frecvente
produse beta
Produse Google
Programarea anunțurilor
promovare
publicitate
rapoarte
Raportare
rata de click
Rata de conversie
relevanta
Remarketing
Remarketing dinamic
reteaua de cautare
Reţeaua de căutare
Reţeaua de display
ROI
rotatia anunturilor
sarbatori
Scorul de calitate
Seminare Online
Seminarii Online
servicii financiare
Setări
Sfaturi optimizare
site mobil
site optimizat pentru mobile
site suspendat
smart display campaigns
StarShinerS
statistici
Strategie de licitare
suma CPA vizată
suma CPC
Termeni și condiții
tracking code
Training
trenduri
TrueView
TrueView pentru actiune
TV
user experience
variante apropiate
Vegis
viteză site
vizite in magazin
Web Design
YouTube
Archive
2018
ian.
2017
dec.
nov.
oct.
sept.
aug.
iun.
mai
apr.
mar.
feb.
ian.
2016
dec.
nov.
oct.
sept.
aug.
iul.
iun.
mai
apr.
mar.
feb.
ian.
2015
dec.
nov.
oct.
sept.
aug.
iul.
iun.
mai
apr.
mar.
feb.
ian.
2014
dec.
nov.
oct.
aug.
mai
apr.
mar.
feb.
2013
nov.
oct.
sept.
aug.
iul.
iun.
mai
apr.
mar.
feb.
ian.
2012
nov.
oct.
sept.
iun.
2011
oct.
sept.
aug.
iul.
iun.
mai
apr.
mar.
feb.
ian.
2010
dec.
nov.
sept.
aug.
iul.
iun.
mai
apr.
mar.
feb.
ian.
2009
dec.
nov.
oct.
sept.
aug.
Feed
Subscribe by email
Abonați-vă la canalul YouTube!
Linkuri utile
Forumul de discuții
Canalul de Youtube
Centrul de ajutor
Testați aici dacă aveți site-ul optimizat pentru mobil
Trenduri în România
Google Compania mea contact
Company-wide
De ce un blog Google AdWords pentru România?
Click aici pentru a afla mai multe
.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu