În
articolul precedent, ne-am asigurat de structura corectă a contului şi de faptul că acesta conţine anunţuri şi o listă de cuvinte cheie eficiente. În acest articol, vom discuta despre două setări de bază ale campaniei -
direcţionarea şi setarea bugetelor.
1. Direcţionarea
Există două tipuri interconectate de direcţionare - în funcţie de
limbă şi în funcţie de
locaţie.
În mod evident, dvs. ştiţi cel mai bine unde pot fi găsiţi clienţii potenţiali. Cu toate acestea, ca regulă generală, în loc să faceţi publicitate în întreaga lume, este mai potrivit să vă concentraţi eforturile pe ţările cu cel mai mare potenţial. Serviciile dvs. se axează pe o anumită locaţie? Dacă da, alegeţi un anumit oraş sau o anumită regiune, nu întreaga ţară.
Iată câteva sfaturi cu privire la direcţionarea în funcţie de limbă şi de locaţie:
- Sunteţi interesat de piaţa din Franţa? Creaţi o campanie separată, care vizează limba franceză, includeţi anunţuri şi cuvinte cheie adecvate. Pentru ca anunţurile să fie cât mai relevante, nu le utilizaţi pe toate într-o singură campanie.
- Verificaţi eficienţa campaniei în funcţie de ţară (fila „Parametri” - uneori, pentru a vedea această filă, trebuie să faceţi clic pe săgeata din dreapta filei „Segmente de public” -, apoi „Raport geografic”) şi ştergeţi ţările cu cea mai mică valoare CTR sau, chiar mai bine, cu cea mai mică rată de conversie.
- Dacă alegeţi Regatul Unit ca ţară din setările pentru direcţionarea în funcţie de criterii geografice, vizitatorii din Franţa, de exemplu, vor vedea anunţurile dvs. atunci când vor efectua căutări pe Google.co.uk. Nu vă interesează vizitatorii din afara Regatului Unit? În loc să alegeţi Regatul Unit ca ţară, puteţi adăuga manual fiecare regiune (Setare "Direcţionare în funcţie de criterii geografice"), iar problema este rezolvată.
- O campanie = o limbă. Nu are niciun sens să afişaţi anunţuri în limba germană pentru vorbitorii de limba franceză. Există totuşi o excepţie. Uneori este recomandat să adăugaţi limba engleză pe lângă rusă, ucraineană sau altă limbă naţională dacă doriţi să acoperiţi toţi posibilii utilizatori dintr-o anumită ţară. În acest caz, trebuie să vă asiguraţi că opţiunile de direcţionare în funcţie de criterii geografice au în vizor numai ţările relevante; nu este recomandat să afişaţi anunţuri pentru spălătorii chimice din Helsinki utilizatorilor din Australia care vorbesc limba engleză.
2. Bugetul
Cum puteţi stabili bugetul? Câţi bani vor fi cheltuiţi pentru publicitate? Numai dvs. puteţi oferi un răspuns la prima întrebare, însă răspunsul la cea de-a doua este oferit de statistici. De exemplu, aveţi trei campanii publicitare, dar nu puteţi cheltui mai mult de 600 RON pe lună pentru publicitate. Aceasta înseamnă că veţi avea nevoie de 200 RON pe lună pentru fiecare campanie. Ca atare, bugetul zilnic pentru fiecare campanie va fi, în mod prestabilit, de aproximativ 6,66 RON. Este vreuna dintre campanii mai importantă decât celelalte două? Setaţi pentru aceasta un buget de 12 RON pe zi, iar pentru celelalte, un buget de 4 RON.
Ca de obicei, iată câteva sfaturi pentru setarea unui
buget zilnic:
Mai trebuie să discutăm numai despre câteva aspecte: setarea corespunzătoare a destinaţiilor de plasare şi sumelor licitate şi urmărirea performanţei contului. Vom discuta despre aceste subiecte în articolele viitoare.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu