De curând, am publicat prima parte din seria referitoare la modul de transformare a vizitatorilor în cumpărători.
În cea de-a doua parte, publicată azi, veţi afla detalii despre greşelile frecvente care pot împiedica utilizatorii să efectueze o acţiune pe site.
Înregistrarea
„Una dintre nelămuririle mele legate de site-urile web este motivul pentru care trebuie să mă înregistrez pentru a efectua o achiziţie. De ce există obstacole, cum ar fi crearea unor date de conectare şi a unor parole? Doresc pur şi simplu o modalitate rapidă şi sigură prin care să vă contactez şi să efectuez achiziţii” * .
Permiteţi efectuarea de achiziţii fără înregistrare : permiteţi clienţilor să efectueze achiziţii fără a crea un cont. Puteţi totuşi să stocaţi anumite detalii, cum ar fi adresa e-mail, în formularul cu detalii de plată. De asemenea, le puteţi oferi şansa de a se înregistra după vânzare.
Facilitaţi procesul de înregistrare : încercaţi să reduceţi cantitatea de informaţii necesare pentru înregistrare. Limitaţi-vă la detaliile care vă sunt cu adevărat necesare.
Evidenţiaţi avantajele : dacă doriţi să încurajaţi clienţii să se înregistreze, prezentaţi-le avantajele.
Formularele
Este bine cunoscut faptul că nimănui nu-i place să completeze formulare. Cu cât este mai lung şi mai complex un formular, cu atât este mai probabil ca un client să renunţe şi să părăsească pagina. Acest proces ar trebui să fie cât mai simplu şi mai rapid posibil.
De aceea, vă indicăm câteva sfaturi utile de luat în considerare la crearea unui formular:
Nu solicitaţi detalii inutile : reduceţi numărul de câmpuri şi de paşi din procesul de informare sau de achiziţie. Solicitaţi clientului numai informaţiile care vă sunt absolut necesare.
Paşii trebuie să fie transparenţi : utilizaţi o bară de stare pentru a indica etapa la care se află clientul în cadrul procesului de achiziţie. În acest fel, veţi stabili aşteptări, iar procesul va părea mai simplu.
Evitaţi distragerile : vă recomandăm să eliminaţi anunţurile şi barele de navigare inutile din procesul de achiziţie. Minimizaţi elementele de distragere care pot determina clientul să părăsească procesul de achiziţie.
Transparenţa
Pentru a câştiga încrederea utilizatorilor, site-ul dvs. trebuie să fie explicit din trei puncte de vedere principale: natura afacerii dvs., modalitatea prin care site-ul dvs. interacţionează cu computerul vizitatorului şi modalitatea în care intenţionaţi să utilizaţi informaţiile personale ale unui vizitator, în cazul în care le solicitaţi.
Puteţi afla mai multe din acest articol din Centrul de Ajutor AdWords.
Prezentaţi în mod deschis condiţiile de anulare/returnare : clienţii doresc să ştie că pot returna bunurile necorespunzătoare sau că pot anula rezervările dacă se modifică circumstanţele.
Oferiţi transparenţă în ceea ce priveşte preţul : expuneţi în mod clar costurile totale şi informaţi clienţii din timp cu privire la eventualele taxe de livrare sau rezervare.
Oferiţi siguranţă : asiguraţi-vă că paginile sunt securizate şi includeţi simboluri care să indice acest lucru.
Aici se încheie acest articol.
În cel de-al treilea şi ultimul articol din această serie, vom detalia câteva dintre cele mai bune instrumente Google gratuite, care vă vor ajuta să înţelegeţi pe ce elemente (dintre cele de mai sus) trebuie să vă axaţi în ceea ce priveşte site-ul dvs.
*„Faceţi site-ul web să funcţioneze”, Google, 2009.
Articol publicat de Adriana Sătmărean, echipa AdWords România
Am vazut (recunosc, si am cumparat, imi placeau prea mult produsele) un site web specializat in cadouri, (parca) unde iti cerea inclusiv CNP-ul expeditorului si al beneficiarului. Cum era o surpriza, nu puteam sa-l intreb pe destinatar: vreau sa-ti trimit un cadou surpriza, spune-mi CNP-ul, asa ca am pus din burta CNP-urile. Le-am spus la telefon parerea mea, dar o tineau pe a lor...In acest mod, cred ca s-au indreptat spre un glorios faliment!
RăspundețiȘtergere